SLRR Mods - Street Legal Racing Redline » Street Legal Racing » Garage Story
Temat: [GS] LowLife by jarecki3
jarecki3 | 28-12-2019 20:14 #41
|
![]() Kierowca Przebieg: 5 120 km![]() |
Marcinek napisał(a): Spoko, czekam na info i jak się zdecydujesz to wpadaj z lawetą po budę.Gwinty wytrzymują na spokojnie hahahaha AE86 jest jednym z moich ulubionych samochodów więc strasznie mi się podoba sam fakt, że ktoś na forum go posiada ![]() Co do MK3... zalega mi jakiś silnik pod garażem od VAGa (nie pamiętam czy to 1.8 czy coś więcej) więc może bym się skusił i wziął tą kaste. Odpowiedz ci dam wieczorem A teraz takie info na szybko. Coś zaczyna się dziać przy niebieskim mk2. Póki co biorę się za wnętrze, ponieważ wypatrzyłem na necie komplet z USA w zajebistym stanie więc nie mogłem sobie odpuścić. ![]() ![]() ![]() ![]() Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
Marcinek | 28-12-2019 20:59 #42
|
![]() Kierowca Przebieg: 162 km![]() |
W końcu się wziął za tą niebieską padake xD Jestem ciekaw co tam jeszcze w niej wymodzisz ![]() Tak apropo to biorę tą budę od MK3. Jutro wpadnę po nią lawetą |
![]() |
|
Kasia | |
![]() Maszyna Przebieg: 192 782 km![]() |
|
![]() |
|
jarecki3 | 04-01-2020 19:12 #43
|
Siema mordeczki Po kilku dniach walki od rana do wieczora nareszcie widać jakieś zmiany. W golfie udało się zmienić deskę wraz z całym wnętrzem na brązowe, fotele jedynie są z wersji gti (stan przejściowy). Toyota wylądowała na warsztacie, gdzie zostanie wykonany swap silnika. Oryginalnie jak wiecie był 4age ale nie byłbym sobą gdybym czegoś nie zmienił... Pod maskę wlatuje sporo mocniejsza jednostka lecz nadal jest to produkcja japońska. No dobra nie będę trzymał w niepewności, pod maskę wpada RB26 ![]() Słupek siedzi już na miejscu, zostały wyspawane nowe łapy silnika i aktualnie trwa walka ze skrzynią, są plany na ori rb lecz tunel jest zbyt wąski i trzeba będzie podpasować coś z innego silnika. Aaaaaa zapomniałbym, kupiłem od znajomego garaż na kilka aut, stoi on na uboczu od zabudowań ale najważniejsze że w tej samej miejscowości co mieszkam więc auta nareszcie będą stać pod dachem, a dzięki kamerom będę miał wgląd na to co się dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
Marcinek | 05-01-2020 00:04 #44
|
Ładnie działasz z Toyotą ![]() |
![]() |
|
Kasia | |
![]() Maszyna Przebieg: 192 782 km![]() |
|
![]() |
|
Yankess | 06-01-2020 09:19 #45
|
![]() Kierowca Przebieg: 569 km![]() |
Ładne wnętrze udało Ci się kupić do MKII, ja też się rozglądam ale za jakimś innym kolorkiem :/ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
jarecki3 | 09-01-2020 20:18 #46
|
Przychodzę do was z dobrymi wiadomościami. Toyotka ma się coraz lepiej, silnik siedzi już na miejscu, udało się także dobrać i spiąć skrzynię z tym silnikiem (bmw 2.0d), co prawda chłopaki namęczyli się trochę z dorobieniem flanszy ale finalnie się udało. Do zestawu doszedł centralny i dużo wydajniejszy IC, większa chłodnica oleju, BlowOFF, orurowanie oraz stożki. No i teraz najważniejsze - silnik odpala i to na oryginalnej pompie paliwa xD Oczywiście wszystkie potrzebne rzeczy takie jak własnie pompa czy inne pierdoły już do mnie jadą. Teraz zostaje podjechać lawetą, zapakować auto i jechać na wyspawanie nowego układu wydechowego. Po ukończeniu prac z silnikiem, układem wtryskowym, zapłonowym czy wydechowym, zapakuje auto ponownie na lawetę i wyląduje u ziomka na hamowni gdzie przejdzie przeszczep kompa na EMU Classic oraz zostanie konkretnie wystrojone. Już się nie mogę doczekać momentu kiedy auto wyląduje u mnie w garażu, żebym mógł zająć się zawieszeniem, hamulcami czy innymi szczegółami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
luki999 | 09-01-2020 20:40 #47
|
Kierowca Przebieg: 40 km![]() |
a to będzie szatan ![]() |
![]() |
|
Marcinek | 09-01-2020 21:22 #48
|
Mmm toyota. Miodnie to wygląda :3 |
![]() |
|
sieklo | 11-01-2020 05:10 #49
|
![]() Kierowca Przebieg: 326 km![]() |
WooW! AE z RB! Genialny pomysł, wykonanie jak zawsze na najwyższym poziomie ![]() Czekam na więcej ![]() ![]() |
![]() |
|
djmicho | 11-01-2020 11:33 #50
|
![]() Kierowca Przebieg: 5 700 km![]() |
Kupuj pompę o większej wydajności, niech nie dławi demona ![]() ![]() Silver Lady |
![]() |
|
tyciuu | 13-01-2020 18:00 #51
|
![]() Kierowca Przebieg: 747 km![]() |
No AE kocur, ale czekam na dalszą zabawę z mk2. ![]() ![]() |
![]() |
|
jarecki3 | 19-01-2020 20:17 #52
|
Lecimy z tematem dalej. Zapewne jesteście ciekawi co z AE... no właśnie nic. Auto stoi aktualnie w firmie zajmującej się układami wydechowymi, cały wydech miał być gotowy w ciągu tygodnia lecz chłopaki mają taki zapier...el że jeszcze nic nie zrobili, no nic, zostaje czekać. Natomiast jeśli chodzi o moje pozostałe samochody to tutaj przestoju nie ma. Niebieskie mk2 po odpaleniu i przejechaniu się straciło motor - oczywiście wszystko z nim jest ok i z tego co wiem będzie miało duuużo więcej mocy niż w oryginale ale to już u nowego właściciela. Zamiast ABF'a wyląduje tu klekot z pszczółki, a właściwie to wylądował bo już siedzi na swoim miejscu tylko zostało mi przerzucić osprzęt z diesla wraz z licznikiem. No tak ale skoro tutaj wyląduje silnik z pszczółki to co w niej będzie ? Skoro idę z moim drugim golfikiem w klasykę to ten diesel mi totalnie nie pasował, tak więc postanowiłem że żółteczko będzie miało 1.8 16v na gaźnikach - ojjj będzie zabawy żeby to wyregulować ![]() No i na koniec jeszcze małe info apropo mojego daily jakim był Mercedes C126 - aktualnie cieszy nowego właściciela. Sprzedałem po dłuugich namowach w ręce pasjonata marki MB więc wszystko z nim będzie ok. Kończąc powiem tylko tyle że moim nowym daily został VW Golf mk5 GTI Na zdjęciach już po rejestracji. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
tyciuu | 19-01-2020 22:22 #53
|
Czekam na żółtka!![]() |
![]() |
|
Marcinek | 19-01-2020 23:02 #54
|
No jestem ciekaw co z pszczółką wyczarujesz ![]() |
![]() |
|
Yankess | 20-01-2020 21:29 #55
|
![]() Kierowca Przebieg: 569 km![]() |
Ładne Daily ![]() ![]() ![]() Będe śledził garaż ![]() |
![]() |
|
jarecki3 | 26-01-2020 17:19 #56
|
Zaczynając tego posta od razu mówię że ani żółtka ani toyoty w nim nie zobaczycie - żółtek przechodzi przeszczep silnika na wspomniane wcześniej gaźnikowe 1.8, natomiast ae86 nadal czeka na układ wydechowy... Jedyne auta jakie dziś zobaczycie to niebieskie TDI oraz Daily. Zaczynając od tdi to tutaj zaszło najwięcej zmian, na pierwszy ogień poszedł układ zawieszenia - już nie ma kozy. W miejsce oryginalnego zawiasu zawitał gwint a na nim poduchy od AirRide - tak to będzie moje drugie mk2 na powietrzu. Aby od razu ogarnąć jakieś tam lepsze spasy postanowiłem także zakupić cambery oraz dystanse. Felga oczywiście także się zmieniła i w miejsce oryginalnych BBS wpadły Tarmac 52, na to została naciągnięta najcieńsza opona jaka tylko była dostępna w okolicy. Kolejną rzeczą jaka się zmieniła to front. Oryginalne reflektory zostały przerobione na soczewki, na halogeny dalekosiężne wpadły zaślepki Hella. Logo VW przeszło malowanie na czarny półmat oraz zawitał emblemat z pszczółki, czyli Turbo Diesel. Totalnym fartem udało mi się także dorwać ramkę grilla GTI w idealnym stanie i to 10km ode mnie. Na tyle auta póki co dużych zmian nie ma, jedynie zmieniłem lampy na BlackRed Będąc jeszcze na zewnątrz auta to udało mi się dość ładnie wyciąć wloty powietrza na przednim prawym błotniku, tak by stożek dostawał nieco więcej zimnego powietrza. Przechodząc do wnętrza VW można zauważyć zmienione fotele które pochodzą z Golfa R32 (zostało ogarnąć elektryczne sterowanie), oraz zmienione oryginalne radio na dobrze grającego pioneera ze sterowaniem z pilota. To chyba na tyle jeśli chodzi o TDI, teraz czas na mk5 - tutaj jedyną zmianą jaka zaszła to inne felgi, pochodzą one z Audi A4, na nie zostały lekko naciągnięte opony marki Toyo - moim zdaniem wygląda dużo lepiej niż na tych zimówkach od VW. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
Marcinek | 26-01-2020 20:31 #57
|
Miodnie to wygląda :3 |
![]() |
|
jarecki3 | 01-02-2020 20:59 #58
|
Nadszedł czas na mały apdejt tematu Większość z was była ciekawa co zrobię z pszczółką... Oto i ona: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmiany jakie zaszły to: Silnik 1.8 16V KR, do tego zaadoptowane 2 gaźniki marki Weber (nadal trwają prace nad wystrojeniem) Grill przedni z wersji przedliftowej (7 żeberek) Drzwi kierowcy i pasażera przedliftowe (dzielona szybka) Czarne tablice Żółte wykończenia wnętrza Jak widać drzwi są w innym kolorze ale to nie jest problem bo zostaną one na dniach oklejone w kolor auta. Garage Story (kliknij aby zobaczyć): VGS (RP) (kliknij aby zobaczyć): Jakby ktoś chciał bota na mapie a nie wie jak go dodać to zapraszam tu >>http://slrr.pl/fo...3-lt-.html << |
![]() |
|
Marcinek | 01-02-2020 22:59 #59
|
mmm miodnie to wygląda :3 |
![]() |
|
tyciuu | 02-02-2020 17:39 #60
|
no żółty kocur![]() |